Pączki twarogowe
- 40 dkg twarogu
- 2 szklanki mąki
- cukier waniliowy
- łyżka śmietany
- łyżeczka sody
- 4 jajka
- cukier puder
- olej do smażenia
Twaróg ( miałam dwie kostki) utrzeć z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z sodą, następnie jajka i śmietanę. Wyrobić dobrze ciasto. Formujemy kulki średnicy 3,5-4 cm. Smażyć na rozgrzanym oleju, a po usmażeniu położyć na papierze, żeby obciekły z tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem i gotowe.
Smacznego życzymy, a jutro wielkiego objadania :)
PS.Jestem ciekawa, kto rekord pobije w jedzeniu pączusiów i ile ich będzie na liczniku. :)
pycha! kocham pączki !
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie :) Ciekawe ile zje ich Dorotka :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy
Pyszności :)
OdpowiedzUsuńZAPRASZAM NA KONKURS W KTÓRYM MOŻNA SAMEMU WYBRAĆ NAGRODĘ OD FIRMY MAM BABY
47 year-old Paralegal Jedidiah Klejin, hailing from Port McNicoll enjoys watching movies like "See Here, Private Hargrove" and Kabaddi. Took a trip to Chhatrapati Shivaji Terminus (formerly Victoria Terminus) and drives a Mercedes-Benz 38/250 SSK. mozesz sprobowac tutaj
OdpowiedzUsuń