Ads 468x60px

środa, 6 lutego 2013

Pączusie serowe

Tłusty czwartek dopiero jutro, ale już dzisiaj poddałam testom nowy przepis. Prosty, szybki, taki, który każdy potrafi zrobić. Generalnie jestem zwolennikiem tych smażonych pyszności, z wielka ilością nadzienia w środku i takie też jutro zrobię. Wyszły całkiem smaczne, z chrupiąca skórką, choć moja rodzinka i tak stwierdziła, że bez nadzienia to nie jest pączek. Tak więc podaję przepis na pączki serowe, które nie są pączkami. :)

Pączki twarogowe

  • 40 dkg twarogu
  • 2 szklanki mąki
  • cukier waniliowy
  • łyżka śmietany
  • łyżeczka sody
  • 4 jajka
  • cukier puder
  • olej do smażenia
Twaróg ( miałam dwie kostki) utrzeć z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z sodą, następnie jajka i śmietanę. Wyrobić dobrze ciasto. Formujemy kulki średnicy 3,5-4 cm. Smażyć na rozgrzanym oleju, a po usmażeniu położyć na papierze, żeby obciekły z tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem i gotowe. 


Smacznego życzymy, a jutro wielkiego objadania :)
PS.Jestem ciekawa, kto rekord pobije w jedzeniu pączusiów i ile ich będzie na liczniku. :)



3 komentarze:

  1. Wyglądają smakowicie :) Ciekawe ile zje ich Dorotka :)
    Pozdrawiamy

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności :)

    ZAPRASZAM NA KONKURS W KTÓRYM MOŻNA SAMEMU WYBRAĆ NAGRODĘ OD FIRMY MAM BABY

    OdpowiedzUsuń

 

Obejrzało nas

Tymczasem w Bydgoszczy...

Newsletter